basket Your basket >
>
Your wishlist >

Werkdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, weekend gesloten. Het is raadzaam een afspraak te maken wanneer u langs wenst te komen.
Gespreide betaling is mogelijk op het juweel van uw dromen! Vraag ons naar de details. Gratis verzekerde verzending van alle orders!

Estimatie van
sieraden, juwelen, diamant, edelstenen en zilverwerk.

Bellen vanuit België: Bellen vanuit Nederland:
03 213 65 00 020 - 808 14 98
Klik hier voor ons adres.
Adin, schattingen taxaties bemiddeling certificaten antieke juwelen oude sieraden diamant zilverwerk.jpg

Sinds jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in het estimeren van juwelen, sieraden (nieuw, oud en antiek), antiek zilver, modern zilver, en edelstenen zoals diamant briljant en roos-geslepen, robijn, saffier, smaragd en parels. Er is geen ander adres denkbaar dat zoveel ervaring in al de disciplines van antiquair juwelier in huis heeft als Adin. Bij Adin bent u aan het juiste adres voor een zeer correcte estimatie van de artikelen waar u de waarde van wenst te kennen.

Adin heeft alle disciplines in eigen huis voor een juiste estimatie!

Bellen vanuit België: Bellen vanuit Nederland:
03 213 65 00 020 - 808 14 98
Klik hier voor ons adres.

Al onze diensten zijn professioneel en discreet!

Estimaties voor verzekering

Een deskundig estimatierapport voor de verzekering bevat een actuele waardering van de vervangingswaarde. Estimeren vooraf vrijwaart u bij een eventuele schade van discussie achteraf. Bovendien vergroot een nauwkeurige en vakkundige omschrijving van uw bezit de mogelijkheid een verloren of gestolen artikel op te sporen. Het is aan te raden elke 3 à 4 jaar opnieuw een estimatie te laten uitvoeren.

Estimaties voor verdeling, erfenis, nalatenschap en schenking

Een estimatierapport in geval van schenkingen, erfenissen, nalatenschappen en verdelingen biedt de verschillende partijen de gelegenheid om tot een eerlijke verdeling te kunnen komen (met minder kans op onenigheden).

Estimaties bij onderpand

Een deskundig estimatierapport voor notarissen, advocaten, executeurs-testamentair, belastingadviseurs en bankinstellingen die voor hun clienten een serieus en officieel verslag nodig hebben.

Estimaties bij schadebepaling en schadegevallen

Indien een bepaald artikel beschadigd is en een estimatie is gewenst van de waardevermindering maar ook van de herstellingskosten, restauratie-advies en de mogelijke nieuwe waarde na de reparatie.

Professionelen kiezen Adin

Adin estimeert niet enkel voor het publiek, ook werken wij nauw samen met notarissen, advocaten, testament-executeurs, verzekeringsmaatschappijen, accountants, moderne juweliers, banken, curators, curatoren, gerechts-deurwaarders en veilinghuizen. Ongeacht wat uw precieze situatie is, wanneer u juwelen (al-dan-niet antiek), edelstenen, edelmetalen en/of massief zilverwerk heeft.....Adin is het adres voor uw estimaties!

Voordelen estimatierapport

Een estimatie die regelmatig up-to-date is gebracht (ongeveer elke 3 à 4 jaar) vereenvoudigt de bewijslast en dus discussies achteraf voor de verzekerde bij schade. De estimaties dienen als bindend beschouwd te worden bij schadeafhandeling. Een regelmatig up-to-date gebracht estimatieverslag voorkomt het risico van over- of onderverzekering.

Kosten

Estimatiekosten voor verzekering:

  • 2% van de geëstimeerde waardebepaling
  • minimumtarieven: 10 Euro per artikel, 50 Euro per rapport
  • eventuele bijkomende kosten zoals edelsteenkundig onderzoek, verplaatsing etc.

Estimatiekosten voor verdeling of waardebepaling bij eventuele verkoop

  • 3% van de geëstimeerde waardebepaling
  • minimumtarieven: 10 Euro per artikel, 50 Euro per rapport
  • eventuele bijkomende kosten zoals edelsteenkundig onderzoek, verplaatsing etc.

Interessant: Deze laatste soort estimatie kan in de meeste gevallen ook als bod beschouwd worden. Onze deskundigen beoordelen de artikelen, maken een rapport en schrijven daarin dat de waardebepaling zoals vermeld gedurende enkele dagen als bod door Adin beschouwd kan worden. Wanneer u binnen de vermelde periode de artikelen aan Adin verkoopt, betalen wij u de kosten, die u voor de estimatie van die artikelen gemaakt heeft, terug. Op die manier kost de estimatie u niets.

Integriteit

Werken met Adin is aangenaam; onze allesomvattende service bevat discretie, vertrouwen, professionalisme en kennis van de internationale markten. Maar wat misschien net zo belangrijk is, Adin biedt u zijn jarenlange ervaring aan. Wanneer u een bepaald artikel, nalatenschap, erfenis of situatie wenst te bespreken, of meer wenst te weten over hoe wij werken, contacteer ons zonder enige verplichting. U kunt ons bezoeken in onze hoofdzetel te Antwerpen (liefst na afspraak).

Referenties

Onze directeur Dhr. Elkan Wijnberg is meester-goudsmid, Lid van de Belgische Kamer van Deskundigen, Gelast met Gerechtelijke en Scheidsrechtelijke Opdrachten en lid van de prestigieuze American Society of Jewelry Historians.

Bellen vanuit België: Bellen vanuit Nederland:
03 213 65 00 020 - 808 14 98
Klik hier voor ons adres.
volgend onderwerp: Ons credo
Adin wall papers       Help       Verzendpolitiek       Handelaars       Abonnement       Twitter   Facebook   Google+   Instagram  Linken
Home  |   Site-veiligheid  |   Volg Uw Bestelling   |   Retourpolitiek   |   Contacteer Ons  |   Antwerp  |   Algemene Voorwaarden   |   Site Map  |   Blog  |   Testimonials  |   In Memoriam