basket Your basket >
>
Your wishlist >

Nu gespreide betaling mogelijk op het juweel van uw dromen! Vraag ons naar de details. Gratis verzekerde verzending van alle orders!

Art Nouveau juwelen en sieraden
(1880-1905)

Art Nouveau juwelen en sieraden

Bekijk onze: Art Nouveau juwelen en sieraden.

Vriendelijk dank voor het bezoeken van onze site. Wij denken dat u hier op de juiste plaats bent omdat wij gespecialiseerd zijn in oude en antieke juwelen in sieraden en juwelen in het algemeen en in Art Nouveau sieraden en juwelen in het bijzonder. De meeste van onze Art Nouveau sieraden en juwelen zijn van Europese origine. Wij streven er naar u enkel die Art Nouveau sieraden en juwelen aan te bieden die onze aan onze kwaliteitseisen voldoen. Ons team bestaat uit experts in oude en antieke sieraden en juwelen, diamantairs, edelsteenkundigen, antieke juwelen restaurateurs en taxateurs op het gebied van sieraden en juwelen in de ruimste zin van het woord.

Wij geloven dat deze site u enig inzicht verschaft in de toewijding van ons team met betrekking to kwaliteitscontrole en service. Ons doel is om u oude en antieke Art Nouveau juwelen en sieraden aan te bieden van een goede kwaliteit, die zeer draagbaar zijn en aan een interessante prijs.

Art Nouveau: Een decoratieve stijlperiode tussen ongeveer 1890 en 1905. De naam is afkomstig van een gallerie voor interieur-decoratie die in Parijs in 1896 zijn deuren opende. Samuel Bing (de eigenaar/oprichter) noemde deze gallerie "Maison de l'Art Nouveau". De stijl werd in Engeland geintroduceerd rond 1890 voornamelijk als product van een beweging opgericht door William Morris en de pre-Raphaelieten, en verspreide zich over het Europese Continent en Amerika. De Art Nouveau periode eindigde met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

In Duitsland werd dezelfde stijl Jugendstil genoemd, naar een magazine met de titel Die Jugend (De Jeugd), in Nederland en Belgie de Slaoliestijl na een advertentie voor sla-olie en in Italie werd dit Floreale of Stile Liberty genoemd (naar een gelijknamige winkel in Londen).

Toepasbaar op alle decoratieve kunsten, werd het vanzelfsprekend ook toegepast op sieraden en juwelen. De stijl ontstond als een soort van reactie op de strenge stijlen van allerhande artikelen die in massa geproduceerd werden, ingegeven door een filosofie die het betere handwerk en esthetiek terug in de kunst wilde brengen. In de vormgeving vinden we vooral vloeiende gebogen lijnen met assymetrische natuurlijke motieven zoals mensen, vrouwengezichten, voor een groot gedeelte beinvloed door Japanse kunst. Het gebruik van edelstenen om de schoonheid te benadrukken met voorkeuren voor parels en cabuchon geslepen opalen en maanstenen (in plaats van gefaceteerde edelstenen) en het gebruik van kleurrijk emaille-werk. Men vindt allerlei sieraden en juwelen in deze stijl zelfs bijzonder uitgewerkte haarornamenten.

Uiteindelijk leidde Art Nouveau's eigen extravagantie tot het einde van zijn bloeiperiode in circa 1910-1914. Tussen de leidinggevende exponenten in Frankrijk vinden we Rene Lalique, Maison Vever, George Fouquet en Lucien Gaillard; in Belgie Philippe Wolfers en in Wenen Josef Hoffman. In Engeland waren de leidinggevende vormgevers Charles R.Ashbee and Henry Wilson en in Schotland Charles Rennie Mackintosh.

Vrij vertaald uit: An illustrated Dictionary of Jewelry by Harold Newman

Adin wall papers       Help       Verzendpolitiek       Handelaars       Abonnement       Twitter   Facebook   Google+   Instagram  Linken
Home  |   Site-veiligheid  |   Volg Uw Bestelling   |   Retourpolitiek   |   Contacteer Ons  |   Antwerp  |   Algemene Voorwaarden   |   Site Map  |   Blog  |   Testimonials  |   In Memoriam