basket Your basket >
>
Your wishlist >

Nu gespreide betaling mogelijk op het juweel van uw dromen! Vraag ons naar de details. Gratis verzekerde verzending van alle orders!

Op zoek naar Retro sieraden of juwelen?
U bent op de juist plaats aangekomen.

Retro
sieraden en juwelen

Klik hier om onze gehele collectie van originele Retro sieraden en juwelen te zien.

Linken naar onze Retro sieraden en juwelen kunt u vinden hier onder de uitleg van Retro sieraden en juwelen.

Vriendelijk dank voor het bezoeken van onze site. Wij denken dat u hier op de juiste plaats bent omdat wij gespecialiseerd zijn in oude en antieke juwelen in sieraden en juwelen in het algemeen en in Retro sieraden en juwelen in het bijzonder. De meeste van onze Retro sieraden en juwelen zijn van Europese origine. Wij streven er naar u enkel die Retro sieraden en juwelen aan te bieden die onze aan onze kwaliteitseisen voldoen. Ons team bestaat uit experts in oude en antieke sieraden en juwelen, diamantairs, edelsteenkundigen, antieke juwelen restaurateurs en taxateurs op het gebied van sieraden en juwelen in de breedste zin van het woord.

Wij geloven dat deze site u enig inzicht verschaft in de toewijding van ons team met betrekking to kwaliteitscontrole en service. Ons doel is om u originele Retro juwelen en sieraden aan te bieden van een goede kwaliteit, die zeer draagbaar zijn en aan een interessante prijs.

De Retro stijl (ca.1935-1950) was sterk beinvloed door de stijl die eraan vooraf ging: de Art Deco stijl. Gebruik makend van dezelfde vormentaal van geometrische figuren maar met lompere, zwaardere lijnen, vormen en stenen. Typisch voor de Retro stijl is de imitatie van drie-dimensionale geplooide stukken textiel met de strik als meest populaire motief, meestal geaccentueerd in het midden met een gecalibreerde robijn of saffier (meestal werden lab-geproduceerde stenen gebruikt (zie ook Verneuil robijnen en saffieren) en diamanten in verschillende slijpvormen als witte accenten. Een ander typisch motief voor deze periode is de tankarmbandt (gebaseerd op de rupsbanden van een tank).

Dat goud zijn populariteit terugwon gedurende de Retro periode was te wijten aan het feit dat platina, vanwege de oorlogs-inspanningen, niet beschikbaar was voor de goudsmeden en juweliers. Dit was verreweg de belangrijkste reden dat gedurende de Retro periode verschillende kleuren goud populair werden, geel goud werd gecombineerd met rood en groen goud in verbluffende combinaties. In Frankrijk werkten goudsmeden met niet minder dan 27 verschillende kleuren of goud.

De meest populaire edelstenen in de Retro stijl zijn aquamarijn, citrien, topaas, grote cabuchon-geslepen robijnen en saffieren (inclusief de ster-stenen), goudberyl, peridoot en tourmalijn. Niet ongebruikelijk was het dat edelstenen in een buitengewone maat werden gebruikt om de schaal en vormgeving van de juwelen te benadrukken.

Adin wall papers       Help       Verzendpolitiek       Handelaars       Abonnement       Twitter   Facebook   Google+   Instagram  Linken
Home  |   Site-veiligheid  |   Volg Uw Bestelling   |   Retourpolitiek   |   Contacteer Ons  |   Antwerp  |   Algemene Voorwaarden   |   Site Map  |   Blog  |   Testimonials  |   In Memoriam