basket Your basket >
>
Your wishlist >

Nu gespreide betaling mogelijk op het juweel van uw dromen! Vraag ons naar de details. Gratis verzekerde verzending van alle orders!

Antieke juwelen en oude sieraden:
namaak, imitaties en vervalsingen

Antieke juwelen en oude sieraden: namaak, imitaties en vervalsingen

Niet alles wat men vervalsing noemt is het ook. Men kan allerlei soorten vervalsingen aantreffen. Bijvoorbeeld originele Russische zilveren objecten van een hoog niveau waar men valse Fabergé stempels in heeft geslagen. Het betreft dan een echt oud stuk maar het is nooit door Fabergé gemaakt geweest. Was het vroeger fantastisch als je een object van Fabergé had, tegenwoordig is dat discutabel.

Ook vervalsingen in stijl zijn mogelijk. Bijvoorbeeld aan het eind van de 19e eeuw in Nederland werden tabaksdozen gemaakt in een stijl waarvan men dacht dat het antiek was en van stempels voorzien die er antiek uitzagen (naast de verplichte stempels die meestal op een niet zo in het oog springende plaats staan) deze werden dan bijvoorbeeld naar Engeland geexporteerd en als antiek verkocht. Inmiddels zijn deze vervalsingen zelf antiek geworden en ook daar zijn alweer verzamelaars voor.

Vervalsingen in metalen. Bijvoorbeeld fix, plaque en verzilverd mogelijk zelfs voorzien van echt aandoende stempels, maar je kunt er van uitgaan hoe harder iets "schreeuwt" dat het echt is, hoe meer je op je hoede ervoor moet zijn.

Zolang als mensen hoge prijzen betalen voor echte edelstenen, zolang maakt met al vervalsingen. Vervalsingen van edelstenen zijn bijvoorbeeld strass, glas, doubletten en synthetische stenen die een al-dan-niet geslaagde imitatie geven. Imitatie edelstenen zijn dus absoluut niet iets van de laatste tijd.

Onder dit hoofdstuk vallen ook de zogenoemde "belasting-omzeilers" of "duty dotchers". Bijvoorbeeld de zilversmid maakte een klein en licht zilveren schoteltje en bood dat ter keuring aan. De zilversmid moest per gewicht voor het keuren van zijn stuk betalen (dat is nog steeds hetzelfde) en gebruikte dan dat gekeurde schoteltje om als bodem van een veel zwaarder object te dienen. Hier is het niet noodzakelijk dat de zilversmid ook sjoemelde met het gehalte van de rest van het object.

Wilt u meer weten van een specifiek onderwerp? Bezoek ons glossarium.

volgend onderwerp: edelsteen toeschrijvingen
Antieke Juwelen Lezing
Over Adin Antwerpen
Juwelen op thema
Juwelen Glossarium

U mist een uitleg?
klik hier voor een aanvraag

Adin Services
Adin wall papers       Help       Verzendpolitiek       Handelaars       Abonnement       Twitter   Facebook   Google+   Instagram  Linken
Home  |   Site-veiligheid  |   Volg Uw Bestelling   |   Retourpolitiek   |   Contacteer Ons  |   Antwerp  |   Algemene Voorwaarden   |   Site Map  |   Blog  |   Testimonials  |   In Memoriam